Dag 1

 

3 mei 2014 van Diepenveen naar Wisselersee Duitsland
81 km in 4.40 minuten

Op 2 mei hebben we stempels gehaald een in de Broederenkerk, een katholieke kerk in Deventer en een in Diepenveen in de voormalige Nederlands Hervormde kerk. Het begin van deze reis is net als het begin van het leven van Rolande. Sjouke merkte op dat aan het begin van mijn levensreserve een katholieke vader en een Nederlands Hervomde moeder stonden. Toen ik me dat realiseerde werd ik emotioneel.

Het was erg leuk dat zo veel mensen op ons blog reageerden, ons belden, sms-ten, en mailden. Toen we vertrokken stonden Micha, Diana, Ynke, Marianne, Mariet, Joke en Erik en onze katten ons uit te zwaaien. We voelden ons gedragen. Het was emotioneel om zonder Anny’s kus te vertrekken, maar wat hebben we ons fijn gevoeld bij alle aandacht.

Om 9.20 uur vertrokken we. We reden langs Bloemendal, waar we Anny groeten. Anny gaat in ons hart mee.

Tussen Zutphen en Brummen fietsten wij een wandelaar voorbij die onderweg is naar Santiago di Compestela. Een vrolijk succes en goede reis wensen klonken door de lucht.

fietsreisrome 002

Urinoir in cafe in Bronkhorst

 

In Bronkhorst onze eerste stop het was 11.00 uur. De wind had ons een zetje in de rug gegeven. Het weer was ook nog mooi, wat een superstart!

Onze 2e pauze bij t Peeske op een bankje bij de vijver verorberden we onze bulghur met tahinsaus. Om direct daarna een lange steile klim te nemen.
Net voor Duitsland een enorme verandering in dorpen. De boerenbedrijven in Duitsland hebben enorm veel zonnepanelen, geweldig toch! prachtig!

In Emmerich namen we de brug over de Rijn, dit hadden we al eens gedaan met veel tegenwind en een hagelbui. Nu met ‘t zonnetje en wind in de rug was het een andere beleving. Het was nu een makkie. Wij wilden een foto nemen en laat daar nu een man met fiets uit Deventer bereid zijn die van ons te nemen.

fietsreisrome 004

Iets na 16.00 uur kwamen we aan op de camping aan de Wisselersee. Tent opgezet, douchen, kleren wassen, eten. Het was al snel avond. Met buren gekletst die vol bewondering waren van onze reis.

fietsreisrome 008

Schaapskudde op de dijk

Dag 1A 3 meiDag 1B 3 meiDag 1C 3 mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s