Dag 10

20140513-195055.jpg

79 km
Na een dag als ik gisteren heb ik, Rolande, de neiging om de trein naar huis te nemen. Sjouke zegt dan ook nog daar zitten we droog en hebben de katten. Die we dan om 1.00 ‘s nachts moeten zien binnen te krijgen.

Na een goede nachtrust stappen we op de pedalen en hebben er weer zin in.
De luchten zijn weer schitterend aan de ene kant lichtblauw met witte wolken en aan de andere kant weer een inktzwarte tot donkergrijze melange.
Op de weg vinden wij nog wat restanten van de storm, zoals je op de foto kan zien ging het in dit gebied ook om wilgen, niet alleen om populieren.

fietsreisrome 189

Voorbij Munchhausen ligt de Sauerdelta, de rivier de Sauer mondt uit in de Rijn. Er zijn hier zoveel zwanen dat Tjaichowski hier vast inspiratie heeft opgedaan voor het beroemde zwanenmeer. Sjouke ging nog tevergeefs op zoek in het dorp naar de baron van Munchhausen.

fietsreisrome 195fietsreisrome 201

De dag ging hoofdzakelijk langs de Rijn en diverse kolken en meren. Onderweg zagen we diverse malen hoe er grind werd gewonnen. Best wel interessant, veel ijzerwerk installaties over de weg.

Ook zagen we in de Rijn bij Gambsheim een enorm grote sluis. Het weer was erg wisselvallig, veel regen, gelukkig hebben we sneldrogende kleren want met al die wind zijn we ook steeds zo weer droog.

fietsreisrome 206

Onderweg hebben we ergens gegeten, de zaak zag er van buitenaf gesloten uit, maar binnen was het erg druk, ook met veel fietsers die de route net andersom doen.

fietsreisrome 205

Op een gegeven ogenblik scheerden vele zwaluwen vlak langs onze hoofden, links, rechts en net boven ons. Zo bijzonder om mee te maken.
Ook zien we enorme bermen vol met grote ratelaar, dat mooie zachte gele is erg liefelijk.

fietsreisrome 204
Verder ruiken we overal de bloeiende acacia’s en ook de vlierbloesem. Een van de eerste keren dat ik geen vlierbloesemsiroop zal maken. Dat is toch wel jammer.

In Strasbourg aangekomen bleek de camping gesloten te zijn, ik weet niet waarom, de mevrouw die me te woord stond wilde me en niet aankijken en niet langzaam Frans praten. Helaas we moesten onze route verlengen, maar dat deden we niet voor dat we een stempel hadden gehaald bij de Strasbourger Katedraal, waar de astronomische klok is.

fietsreisrome 207

IF

IF

IF

Onderdruk de ongelovigen, wij hebben prettiger kerken gezien

Als er mensen vinden dat wij ver fietsen dan krijg je hier iets verbazingwekkendere. We ontmoeten bij de kerk een Deens viertal, vader, moeder zoon en dochter die onderweg zijn naar huis in Denemarken, zij zijn gestart in Malaga Spanje.

We fietsend Duitsland in werden weer eens drijfnat, zetten de tent op in de regen… Bla bla de douche was afschuwelijk.

 

 

 

Dag 10A 12 meiDag 10B 12 meiDag 10C 12 mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s