Dag 11

Omdat jullie de Rheinradweg vanaf 31 mei de andere kant op doen hebben wij voor jullie een bericht achtergelaten bij een boom. maar niet zomaar een. Boom, een arbre remarqueble. Hij staat in een mooi bos met een hele mooie weg erdoor waarop alleen maar fietsers mogen komen.
De coordinaten zijn: N 47 49.738 O 007. 27.902.
Het is op de linkerrijnoever aan de Franse kant. Deze route is sowieso veel mooier dan het stuk aan de andere kant van de Rijn. Als jullie vanaf Kembs komen richting noorden en net het kanaal verlaten hebben zie je aan de rechterkant van de weg een bordje arbre remarqueble. ga die boom bekijken en aan de achterkant van het paaltje met de uitleg vind je ons Brecht. De bijgevoegde foto’s moeten je kunnen helpen.

20140514-192805.jpg

20140514-192820.jpg

20140514-192855.jpg

20140514-192837.jpg

Dag 11 Kehl- Neuf Brisach 13 mei 2014 dinsdag

 

 

 

78 km
Het wordt wat vervelend, maar toch weer die regen. We hoorden midden in de nacht even geen regen en werden blij. Bij het opstaan was het droog, maar tijdens het douchen kwamen de enorme druppels weer naar beneden en dat nog voor ons ontbijt.
We moesten vrij lang wachten om de tent af te breken en op een gegeven ogenblik hebben we de tent maar in de regen afgebroken.
We vertrokken met regen weer terug naar Strasbourg . Plots de zon, even weliswaar, maar daar was ie toch.

We zijn meer dan 50 km langs het Rhône-Rijn kanaal gefietst, dat klinkt eentonig, maar dat was super mooi. Een goed geplaveide weg met enerzijds het kanaal met al zijn vogels en anderzijds bomen, struiken en kruiden ook weer met diverse vogels. Het was prachtig. Ook zagen we twee enorme waterratten. We willen thuis nog eens uitzoeken wat het waren, het waren geen beverratten.


De hele dag zijn we langs dat kanaal bijna geen mensen tegengekomen, wat vissers, maar verder leek de weg wel van ons alleen.

 

Vandaag hebben we weer om een uur of een uitgebreid warm geluncht een plat du jour van achteneenhalve euro, dan kun je er weer tegen. Van de buitenkant af vraag je je af of de zaak wel open is. Binnen blijkt het dan vol te zitten. Lekker uitbuiken is er niet bij, er moet gefietst worden!

Hier hadden we bijna geen last van de wind, soms als die superhard ging en weer een enorme plens water beloofde hadden we er last van. We probeerden regelmatig te schuilen, maar zo schiet je ook niet op, dan maar weer door. Heerlijk die waterdichte sloffen over de schoenen! Dat was een super idee van Jan Adriaan, bij deze bedankt voor de tip.

In het kanaal waren vele sluizen en bij iedere sluis stegen wij een paar meter en zo klommen wij zonder dat we dat eigenlijk door hadden.

ipadjuni2014 066

Rolande heeft enige dagen geleden besloten bevriend te worden met de wind, die er nu gelukkig minder is, maar om nu te vragen vrienden te worden met de regen gaat nog te ver.

In wederom een zeer harde en heftige en lange regenbui kwamen we bij de camping aan. Hier hebben ze fietstenten. Een tent op palen zeg maar. Hier hebben we gretig gebruik van gemaakt.

ipadjuni2014 069

Onze tent hangt te drogen tussen de palen.

 

Dag 11A 13 meiDag 11B 13 meiDag 11C 13 mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s