Dag 12

We werden wakker en het was droog, hiep hiep hoera! Maar terwijl we onder de douche stonden begon het te regenen. We hebben lang gedaan over ons ontbijt, een pain complet (=volkorenbrood) met kaas, Franse komkommer, sla en tomaat en thee van gedroogde kruiden uit eigen tuin.

fietsreisrome 214

Eindelijk stopte het met regenen en wij stapten weer op de pedalen. Raar gevoel in de bovenbenen van Rolande. Een soort van spierpijn.

Nog even over de camping Vaudan in Neuf Brisach. Een echte aanrader. De camping wordt gerund door Alda en Roland met veel liefde en aandacht. Het is een goede plek voor fietser en wandelaar. Er staat een grote tent met banken en tafels zodat je droog kunt zitten, koken en eten. De douches zijn geweldig. Het terrein is her en der bezaaid met bloemen wat zorgt voor een liefelijk tafereel en er staan ook kruiden waar je eigen thee van kan maken.

We zijn het stadje Neuf-Brisach ingeweest omdat het op de Werelderfgoedlijst staat, van mij mag het eraf, absoluut niet enerverend, leuk stadsplan, met mooie kazematten, wallen en grachten, maar saaie huizen.

De eerste kilometers over een vrij drukke weg, maar al snel een rustig fietspad door de akkers en de velden, waar we regelmatig mochten genieten van de leeuweriken. Vanaf Blodelsheim tot bij Rixtheim door een prachtig gemengd bos, waar een arbre remarqueble stond. Het leek in de beschrijving wat tussen een lijsterbes en een kweepeer.

Het was een enorme hoge boom, hij kan 20 meter hoog worden en is ooit verspreid door de Romeinen.

fietsreisrome 223

Voor Marga en Gerard, let op onder de tekst ons teken! Zij fietsen de Rijnroute in tegengestelde richting en startten op 31 mei.

Het was een prachtroute, we genoten van het vele gezang. Al enkele dagen genieten we ook van de groene specht.
Vandaag gezang van de zwartkop gehoord. Wat is de natuur toch mooi.

De vriendschap die Rolande wilde sluiten met de wind is afgewezen, de wind is gaan liggen en heeft blijkbaar geen behoefte aan haar vriendschap.

Bij Brixheim stuitten we weer op het Canal du Rhône au Rhine. Nu is het kanaal veel breder, geen takken meer in het water. Net voor Kembs komt ons kanaal naast het Grand Canal-d’Alsace. Bij de sluis van le Corbusier hebben wij met aandacht gekeken hoe een grote boot door de sluis ging.

fietsreisrome 228
We vervolgen ons Canal du Rhône au Rhine tot deze bij Huningue uitmondt in de Rijn.

fietsreisrome 231

Hier is ook het drie landen punt en de drielandenbrug. We zijn bij ons eindpunt van deze etappe gekomen. Het laatste deel van de etappe dreigde het te gaan regenen maar in plaats daarvan brak het zonnetje door. Wat is het leven geweldig.
Sjouke zet een drijfnatte tent op en terwijl hij er mee bezig is droogt de tent op!

Morgen naar Basel en Dornach en dan komen we bij het Goethaneum, onze eerste stop voor een paar dagen. Dan mogen we ons laven aan de antroposofie, de mooie tuin, het gebouw, Goethaneum, en wat nog meer.

 

 

 

 

 

 

Dag 12A 14 meiDag 12B 14 meiDag 12C 14 mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s