Dag 2

Dag 2

4 mei van Wisselersee naar Moers bij Duisburg
76 Km

Vannacht vorst bij de grond, ijs op de tent, maar onze Poolse slaapzakken, onze lijven en mijn flanelletje hielden ons warm. Gelukkig heb ik van mijn lieve collegae een mooie gele string gekregen om het evenwicht te bewaren.

Na ons ontbijt konden we niet uitchecken , want de receptie ging pas om 9.00 uur open, hierdoor kon de tent wel drogen.

Vandaag liep de reis met wat meer tegenwind, maar ook voorspoedig. Het weer was geweldig, we hadden onze jassen niet nodig. De Rijn is hier een mooie rivier die leuk door het landschap meandert.

ipadjuni2014 042

Het enige nadeel is die hoge torens die continue witte rook lijken uit te spugen. Het lijken kernreactoren.

In Xanten hebben we een omweg gemaakt. Wij wilden Xanten bekijken. In de dom aldaar, die de grootste schijnt te zijn tussen Keulen en de kust. In de Dom hebben wij een stempel gehaald.

fietsreisrome 011

Triptiek in de kerk van Xanten

 

Xanten is een Middeleeuwse stad, die veel geleden heeft in de oorlog en nu grotendeels opnieuw is opgebouwd.
Bij Rheinburg hebben we een stuk van de route veranderd, wij sneden af en bleven op de dijk langs de Rijn. Maar we verkregen wijsheid, stippellijn betekent zadelpijn opwekkend. Gelukkig konden we op een bankje even rusten en genieten van Diana haar attente gebaar: stroopwafels.

In Alt Homburg was geen camping te vinden, de volgende is meer dan 30 km verder. Bij een hotel vroegen wij de prijs € 98,00 te duur voor ons pelgrims. Deze vrouw was erg lief en begon spontaan op internet naar andere mogelijkheden te zoeken. Zo belanden we in Moers in een familie hotel, gerund door een Ethiopische medewerkster. De baas is weg, komt ook niet weer.

Gegeten bij een Italiaans restaurant, waar we enorm in de watten werden gelegd, vooral toen ze hoorden van onze fietsreis naar Rome. Ze vonden dat we goed moesten eten. Heel leuk en lief.

ipadjuni2014 043

Fiat 500 als wijnopslag in de pizzeria

 

Je merkt dat wij nog steeds wat gestresst kunnen zijn, we bemerken het, maar anderzijds wordt het ook wat rustiger. De frisse lucht en de beweging doen ons goed.

 

Dag 2A 4 meiDag 2B 4 mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s