Dag 24

Dag 24 Glurns(Tirol)- Merano maandag 26 mei 2014

Ik word om twintig over vijf gewekt door de kreet : Kom snel kijken als je iets moois wil zien. Tijdens Rolande’s vroege ochtend wildplas probeert de zon over de bergen mee te kijken. Hij krijgt het schaamrood: achter de bergkam kleurt het onderste deel van de hemel rood. Hier heeft Rolande schitterende foto’s van gemaakt en die willen wij graag delen met onze lezers.

20140526-200145.jpg20140526-200208.jpg

De brander is kapot dus ik zet geen thee. Ik snij de baguette van gisteren in vieren, en beleg hem met kaas en tuinkers en pindakaas. Rolande laat ondertussen het theewater koken in een van de vele campers. Uiteindelijk vertrekken we om 9 uur. In Glurns nog even een stempel gehaald voor onze pelgrimspas.

20140526-200234.jpg

Om 10 uur begint het zachtjes te regen, we drinken capuchino, maar het regent nog steeds zachtjes als we weer buiten komen. Even later houdt het op met zachtjes regenen. Het blijft de hele dag hard regenen, na een tijdje krijgen we koude knieën en beginnen we te rillen.

Gelukkig hebben we een soort van vals plat mee en halen we op het gemak 24 kilometer per uur, wel blijven trappen tijdens de steile afdalingen anders krijg je het koud. Plotseling begint er een steil idyllisch grintpaadje van gemiddeld 10 procent (naar beneden) het tempo zakt tot onder stapvoets, eng, glibberig, koud, kramp in de armen na een tijdje, de afdaling was zo’n 3,5 kilometer, en dat is lang (iets voorbij Laas), maar aan alles komt een end, en misschien ook wel aan de regen.

De wolken hangen laag om de bergen. Het regent zo erg dat we vandaag verder niets zien van de omgeving. Onze waterdichte jassen en schoenen zijn niet bestand tegen deze buien en worden door en door nat.

In Naturns wouden we de fresco’s uit de achtste eeuw zien, in een oud romaans kerkje, we hebben in de stromende regen een kerkje gevonden, maar dat bleek de verkeerde, toch foto’s van genomen.

20140526-200300.jpg

20140526-200327.jpg

20140526-200403.jpg

We hadden niet meer de moed om het juiste kerkje te zoeken, op naar Merano, naar de droogte, naar de warmte, we zijn het zat, en dat Merano hoeven we ook niet te zien. We eten er een grote pizza en nog lekker ook, bellen een bed en breakfast 5 kilometer verderop maar die neemt steeds maar niet op. Dus fietsen we naar de Tourist information vanwaar we een bed en breakfast voor zestig euro bespreken in Merano.

Lekker in bad liggen, alle batterijen en elektro opladen, remmen van de fiets weer strakker spannen en deze keer schrijft Sjouke het blog.

Dag 23A 26 meiDag 23B 26 mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s