Dag 3

Dag 3

20140507-162930.jpg

Van Moers ( voorstad van Duisburg) naar Kasselberg.
Het familiehotel was een leuke benaming, er was geen familie wel een Ethiopische dame die de boel beheerde.

Sjouke had ‘s nachts een overpeinzing: misschien hebben wij volgers op ons blog van 80 +, ( Henny en Wim) het is bewonderingwaardig dat je op die leeftijd met dit soort moderne fratsen meedoet. ik ben zelf pas 55 en heb de neiging om neer te kijken op veel van die moderne dingen (met tweets heb ik alleen maar een negatieve ervaring). Ik merk dat het werken met de GPS na opstartproblemen waar je even doorheen moet mij veel plezier schenkt. We konden onze route in Google earth van te voren bekijken en nu onderweg is het verschrikkelijk handig, geen discussie over links of rechts, althans minder.

Ook het bloggen geeft veel plezier. Ik voel me net Kuifje de razende reporter in een album Kuifje naar Rome. Of misschien meer de Kamperende fietsers van Suske en Wiske. Vroeger las ik Plezier met Sjors, nu hoop ik op Plezier met Sjouke te geven. Dat was een boodschap van Anny: Als jij laat zien dat je veel plezier hebt, genieten andere mensen daarvan. Plezier met Rolande heb ik trouwens al een hele tijd, die wist dit allemaal al.

We hadden een vroege start. Het was even zoeken om de route weer te vinden, maar daarna liep het voorspoedig. We waren een eind van de Rijn verwijderd en gingen door een groen deel, door dorpen om zo bij Krefeld aan de Rijn te komen. Daar kregen we een enorme shock.. De industrie was zo overweldigend, dat we te verbouwereerd waren om een foto te nemen.

 

 

Gelukkig na enkele kilometers fietsen werden we verrast op mooie Duitse
Kultuur. De lelijke Duitse industrie werd gecompenseerd door een orkest van Geelgorzen die hun best deden om de vijfde van Beethoven te imiteren of is het juist andersom geweest?
Wat een genot.
In Düsseldorf staken we de Rijn over om een kopje koffie te drinken op het terras. Grappig wij zijn in Düsseldorf na 2,5 dag en met de auto ben je er in 2,5 uur.

fietsreisrome 017

Aspergusflamkuchen op terras in Dusseldorf

We zijn vervolgens een halve dag aan de andere kant van de Rijn gebleven en nu zonder Garmien route. Dat was flink behelpen, vaak van de fiets af om te bespreken hoe de route verder gaat. Met een pontje overgestoken.

fietsreisrome 025

fietsreisrome 020

Nog een pracht stuk fietsen en vlakbij Leverkussen beland bij een idyllisch plekje. In Kasselberg. Camping zum Kasselberger Gretchen. Onze tent direct aan de Rijn, zonnetje scheen. Een camping met niets dan een grasveld en een bijzonder eenvoudig gebouwtje met wc en douche.
Heerlijk zelf gekookt.

fietsreisrome 027fietsreisrome 029fietsreisrome 030fietsreisrome 032fietsreisrome 036

 

Dag 3A 5 meiDag 3B 5 meiDag 3C 5 mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s