Dag 42 vrijdag 13 juni

Dag 42 Massa Martana- San Gemini- Narnia Vrijdag 13 juni 2014

45 km. Vanmorgen zaten we voor acht uur op de fiets. We begonnen met wat afdalen. Daar zagen we een leuk oud Romeins kerkje aan de straat, zag er leuk uit, de gevel leek om te vallen. Het staat op de plek van de via Flaminia.

20140613-182140.jpg

Vervolgens kregen we een recht stuk en nog voor 8 uur begonnen we met een 11 km lange klim, de klim was weliswaar vals plat, maar we stegen behoorlijk. Het was nog niet heet, het ging goed. Daarom lieten we ons verleiden om te stoppen in het stadje San Gemini. Een fikse klim om in het stadje te komen. Een heel oud stadje waar we via de poort binnen fietsten. Het zag er leuk uit. Een wat oudere man bekommerde zich om ons en gaf ons een toer door het stadje.

20140613-182213.jpg

De kerken zitten op slot, want er wordt veel gestolen. Op het pleintje dronken we koffie en was er WIFI. We konden dus de weblogs van de afgelopen twee dagen posten.

In dit stadje dat hoog als een nest tegen en op de berg ligt wemelt het van de gierzwaluwen, met hen mooie snerpende geluid.

20140613-182224.jpg

Ze scheerden in honderdtallen over onze hoofden. Ik probeerde ze te fotograferen maar ze waren te snel. In Assisi hadden we ook al zoveel gierzwaluwen gezien. Even buiten de muur lag de San Nicola kerk. Een heel eenvoudig Romaans kerkje met Korinthische zuilen. Speciaal voor ons deed de mevrouw de deur open zodat we konden kijken.

20140613-182239.jpg20140613-182250.jpg

We gingen verder en het werd weer flink heet en we gingen heel hard naar beneden, maar door het slechte wegdek moesten we vaak flink in de remmen knijpen.

Het was echter heerlijk om af te dalen. …..maar jullie raden het al daar kwam de klim, je wat was die steil en lang. Toen we de eerste heftige klim gehad hadden hoopten we op een onderbreking, maar nee hoor er kwam een nog steilere klim achteraan. Langs het stadje Narni. Wat het nog erger maakte was dat het ook erg druk met auto’s en vrachtverkeer was. Gelukkig zagen we af en toe een wielrenner met zijn aanmoediging. Desalniettemin vond ik het soms te zwaar en stopte vaak om weer op adem te komen. Vandaag ervoer ik als de zwaarste dag. We hoeven tot Rome nog twee etappes, ik wil het toch wel graag halen. Maar liever niet meer zo afzien.

Omdat we een vroege start hadden en niet veel kilometers maakten waren we om een uur op de camping. Sjouke had moeite om de haringen in de grond te krijgen, er ligt een enorme rotslaag op het terrein.

Lekker even zwemmen, maar toen begon het te rommelen en even later werd het onrustiger en sloot de campingeigenaar het zwembad. Wij kregen van buren boeken over Rome en we hebben lekker gelezen. Hier op de camping is het goed georganiseerd. Om 7 uur worden we opgehaald door een restaurant eigenaar waar we dan eten, hij brengt ons ook weer terug. Wat een luxe hè?

Dag 38A 9 juniDag 38B 9 juni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s