Dag 5

 

Dag 5 Remagen-Andernach-Koblenz-Oberspay 7 mei

 

65,5 km in 4.13 uur

Gisteren vergeten te vermelden dat we na Bonn door het Siebengebirge fietsten. We zagen plots heuvels met burchten. Mooi uitzicht een ware opluchting na die industrie.

Vannacht heeft het zeer heftig geregend. Het was gelukkig droog om half 8, een late start. Tent opgepakt, die drijfnat was, maar het regende tenminste bij het opruimen niet. Vervolgens genoten in een zwak zonnetje van onze eigengemaakte muesli en thee die we van huis hadden meegenomen.

De hele dag dreigde de regen en zo af en toe viel het ook. Soms van dat prachtige valse licht wat zo een bijzondere atmosfeer geeft. Soms inktzwarte wolken, kortom genoeg om van te genieten. Behalve dat nat worden dan.

Vandaag volgden we voor het eerst ook de Reitsma route. Hans Reitsma heeft een routeboekje naar Rome geschreven en deze route gaan wij helemaal volgen vanaf de Bodensee. Tot die tijd volgen we onze eigen bij elkaar gesprokkelde route.

Al na 20 km stopten wij in Andernach. Een mooi klein Middeleeuws plaatsje. Als je daar binnen komt rijden over een walgelijk druk verkeerspunt zie je een oude kraantoren. We hebben nog een doodstille kerk bezocht en het marktplein. We wilden ook graag de koolzuur geyser zien, maar daar ben je een dag mee kwijt, helaas. Ik ben wel nieuwsgierig, dan maar een keer terug komen

Na 25 km in Koblenz onze volgende stop.

fietsreisrome 059

Toen ik hoorde dat we naar Koblenz gingen kreeg ik jeugdherinneringen aan een strip van Tom en Tanja uit de Sjors van 1967 : Het spook van Koblenz. Ik kon mij de beide  ronde kerktorentjes herinneren voordat ik ze in werkelijkheid zag

 

Hier komt de Moezel bij de Rijn. Wel indrukwekkend en grappig en als fietser raak je even de weg kwijt want je volgt de Rijn en steekt dan een brug over van de Moezel.

fietsreisrome 056

We zijn met een kabelbaan naar boven gegaan en vandaar zie je dat beide rivieren een eigen kleur hebben. Er loopt gewoon een streep, die je van dichtbij niet ziet. Wel zie je van dichtbij vele kleine waterkolken op een rij.

fietsreisrome 062fietsreisrome 073fietsreisrome 077

We gingen op het marktplein wat drinken en eindelijk voor het eerst WIFi. We konden de vorige dagen op het blog zetten.

fietsreisrome 082

Kasteeltje am Rhein in Siebengebirgte

 

Dit alles bij elkaar duurde zo lang dat we maar tot net boven Boppard de tent hebben opgezet, net voor de regenbui.
We hadden het eten amper op of de regen stortte werkelijk neer.
Weer een natte nacht.

Op weg naar de camping zagen we een dubbele regenboog waarvan de binnenste boog begon en eindigde in de Rijn.

fietsreisrome 084

Dag 5A 7 meiDag 5B 7 mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s