Dag 9

59 km in 3.55 uur toch nog een gem. snelheid van 14 km per uur.

Vannacht zeer harde wind, regen en hagel. Het ging zo te keer dat we elkaar niet konden verstaan in ons tentje. Gelukkig lagen we warm en droog.

Het is onze trouwdag vandaag, maar nu aan het eind van de dag zullen we het niet als een van die mooie dagen in het leven ervaren.

We begonnen met forse tegenwind, vervolgens was de weg op gebroken en er was geen wegomleiding aangegeven. We moesten bij tijd en wijle lopen door zeer modderige zandwegen. Het was behoorlijk afzien. We hebben meer dan 2,5 uur gedaan over 20 km.

Bij tijd en wijle stormde het heel heftig en werd de lucht pikzwart. En dan regen waar je in een seconde doornat van werd. En als dessert kregen we er hagelbuien overheen. Onze broeken en jassen waren doorweekt, maar door de hevige wind droogde alles ook weer redelijk snel.

Het was wel wat beangstigend er waren harde stootwinden waardoor we de fiets bijna niet in bedwang konden houden. Ook vlogen er delen van populieren takken door de lucht.
De weg lag bezaaid met takken.

In arren moede besloot Rolande om niet langer op de tegenwind af te geven maar er maar bevriend mee te raken. Deze ferme tegenwind maakt ons sterker en zo krijgen we conditie voor de Alpen. Maar de vriendschap komt nog niet uit het hart.

Bij de derde heftige bui konden we schuilen en genoten we van koffie. De heftige regen bleef aanhouden, we gingen daarom ook maar eten. Nog steeds regen… maar gebeld naar een hotel in de buurt. Waar we nu zijn en die ook internet heeft eindelijk! We kunnen dus weer een paar dagen blog publiceren. Vive la France, want we zijn de grens net over.

Vanwege het weer geen foto vandaag.
We gaan nu kijken of er ook reacties van jullie zijn op onze blog. leuk!

Dag 9A 11 meiDag 9B 11 mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s